Tuntutan Tindakan Kelas Difailkan Terhadap Full Tilt Poker
Toto

Tuntutan Tindakan Kelas Difailkan Terhadap Full Tilt Poker

Tuntutan tindakan kelas telah difailkan terhadap Full Tilt Poker di Daerah Selatan New York pada hari Khamis, satu langkah yang berpotensi menangguhkan pemulangan dana pemain berikutan penjualan tentatif syarikat itu kepada pelabur Eropah.

Plaintif Steve Segal , Nick Hammer , Robin Hougdahl , dan Todd Terry memfailkan tuntutan mahkamah terhadap tapak poker dalam talian yang diperangi pada hari Khamis, meminta “pemulangan dana pemain AS dan untuk ganti rugi di bawah statut RICO.”

Aduan itu menamakan beberapa defendan, termasuk Ray Bitar dan Nelson Burtnick , yang telah didakwa oleh Jabatan Kehakiman pada Black Friday. Turut dinamakan ialah ahli Team Full Tilt Howard Lederer, Chris Ferguson, Phil Ivey, Phil Gordon, Jennifer Harman-Traniello, Erik Seidel, Andy Bloch, Mike Matusow, Allen Cunningham, Gus Hansen, John Juanda, Patrik Antonius dan Erick Lindgren.

Aduan itu juga menyenaraikan “John Does 1-100”, bermakna mungkin terdapat sehingga 100 pihak tambahan untuk tindakan undang-undang yang belum diketahui.

Menurut aduan itu, Plaintif “ mewakili kelas seluruh negara pemegang akaun Full Tilt yang menetap di Amerika Syarikat yang akaun pemainnya memegang baki pada 15 April 2011. … Defendan tidak akan pernah memiliki dana Pemain AS, dan Pemain AS tidak akan pernah mengalami kecederaan, tetapi untuk skim meluas Defendan untuk melakukan penipuan wayar, penipuan bank dan pengubahan wang haram untuk mengisi poket mereka sendiri.”

Plaintif mendakwa bahawa pemain AS “ditolak akses secara salah” kepada anggaran $150 juta dana yang mereka depositkan di tapak. “Selepas secara menipu mengasingkan pemain AS daripada wang mereka, Full Tilt Poker enggan membayar balik deposit Pemain AS, untuk membayar balik pemain AS untuk nilai Togel SGP dolar kandungan Akaun Pemain mereka, atau untuk membenarkan pemain AS mengakses Akaun Pemain mereka, ” aduan itu berbunyi.

Saman itu juga mendakwa bahawa Full Tilt telah berulang kali mengelirukan pemain untuk menganggap dana mereka selamat. “Kenyataan Full Tilt adalah sedikit keselesaan kepada pemain AS yang, dalam beberapa kes, mempunyai ratusan ribu dolar terikat dalam akaun pemain Full Tilt mereka yang tidak boleh diakses,” saman itu berbunyi.

Sambungan Phil Ivey kepada Full Tilt Poker dibawakan pada muka surat 12 pemfailan 58 muka surat: “Ivey ialah — dan pada setiap masa yang relevan ialah — pemegang saham dan pengarah, dan/atau peserta dalam, Full Tilt dan/atau satu atau lebih banyak Syarikat Tilt Penuh.” Saman itu mendakwa bahawa Ivey Keluaran SGP memegang sekurang-kurangnya 5% kepentingan dalam syarikat itu .

Ivey mengambil pendirian menentang Full Tilt dengan enggan bermain dalam Siri Poker Dunia musim panas ini dan memfailkan tuntutan mahkamah terhadap syarikat itu untuk merosakkan reputasinya. Ivey menarik balik samannya di mahkamah negeri Nevada Khamis, menurut peguam David Chesnoff, yang berkata, “En. Ivey berhasrat untuk menolak tuntutannya kerana dia percaya Full Tilt sedang mengambil langkah untuk melihat bahawa pemain dibayar.”

Tuntutan tindakan kelas telah menerima ulasan bercampur-campur daripada komuniti poker dalam talian. Saman itu difailkan pada hari yang sama bahawa Full Tilt Poker dilaporkan telah mencapai persetujuan dengan sekumpulan Result SGP pelabur Eropah yang boleh membenarkan syarikat itu membayar sebanyak $150 juta kepada pemain AS.

Sekarang syarikat itu menghadapi satu lagi sekatan jalan, hanya masa yang akan menentukan sama ada pelabur yang dikhabarkan meneruskan perjanjian itu. Perjanjian itu belum lagi dimuktamadkan dan boleh mengambil masa sehingga tiga minggu , menurut beberapa laporan, kerana pembeli ingin memastikan Full Tilt boleh membuat penyelesaian dengan DOJ sebelum melengkapkan pelaburan.

Nantikan Berita Poker Harian untuk kemas kini Full Tilt Poker terkini.