Phil Gordon Diketepikan daripada Tuntutan Tindakan Kelas Tilt Poker Penuh
Toto

Phil Gordon Diketepikan daripada Tuntutan Tindakan Kelas Tilt Poker Penuh

Selepas dimasukkan ke dalam tuntutan mahkamah tindakan kelas yang difailkan terhadap Full Tilt Poker bulan lalu, Phil Gordon segera pergi bekerja untuk membersihkan namanya daripada sebarang aktiviti haram yang melibatkan Result HK syarikat yang diperangi. Dia mengupah Maurice Suh dari Gibson, Dunn & Crutcher dari Los Angeles untuk menekan saman sivil yang difailkan oleh sekumpulan pemain poker yang meminta pemulangan dana $150 juta yang dibekukan dalam akaun pemain AS di laman web tersebut.

Minggu ini, Gordon telah diketepikan dengan prasangka sebagai defendan dalam kes itu selepas wakil undang-undangnya berhujah bahawa Gordon “tidak pernah mengambil bahagian dalam sebarang keputusan pengurusan atau peranan Data SGP operasi di Full Tilt.” Gordon telah dibersihkan daripada sebarang dakwaan penipuan dan pengubahan wang haram.

“Saya sentiasa berpegang kepada standard kelakuan tertinggi,” kata Gordon dalam satu kenyataan. “Sebagai sebahagian daripada itu, saya telah berulang kali menekankan bahawa Full Tilt harus membayar balik pemain AS secepat mungkin.”

Plaintif Steve Segal , Nick Hammer , Robin Hougdahl , dan Todd Terry memfailkan tuntutan mahkamah terhadap tapak poker dalam talian pada 30 Jun, meminta pemulangan dana pemain AS dan untuk ganti rugi di bawah statut RICO. Mereka mendakwa bahawa pemain AS telah secara salah dinafikan akses kepada anggaran $150 juta dalam dana yang mereka depositkan di tapak dan totobet HK bahawa Full Tilt Poker telah mengelirukan pemain untuk berfikir bahawa dana mereka selamat.

Menurut firma itu, Gordon adalah satu-satunya individu yang telah diketepikan daripada saman itu, seperti kes terhadap ahli Team Full Tilt Howard Lederer, Chris Ferguson, Phil Ivey, Jennifer Harman, Erik Seidel, Andy Bloch, Mike Matusow, Allen Cunningham, Gus Hansen, John Juanda, Patrik Antonius dan Erick Lindgren masih diteruskan. Pengasas Full Tilt yang didakwa Ray Bitar dan Nelson Burtnick dan beberapa “John Does” juga disebut dalam saman itu.

“Tiada wang bertukar tangan sebagai sebahagian daripada pemecatan ini,” kata Suh bagi pihak anak guamnya. “Tuduhan mengenai Encik Gordon dalam tuntutan mahkamah adalah salah sama sekali, dan saya gembira bahawa plaintif bersetuju dengan kami mengenai skor itu pada awal tuntutan mahkamah. Encik Gordon percaya bahawa keutamaan utama Full Tilt adalah pembayaran balik semua pemain.”

Berikutan keputusan itu, plaintif “bergerak untuk mengenakan kepercayaan yang membina pada Full Tilt,” menurut laporan oleh eGaming Review, yang bermaksud “dana Full Tilt boleh dipegang di bawah pengawasan mahkamah semasa menunggu kes itu.”

Gordon, seperti Lederer dan Ferguson , nyata tidak hadir untuk kebanyakan Siri Poker Dunia musim panas ini. Walaupun dia telah mengurangkan masanya di feel dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan lebih menumpukan perhatiannya pada Bad Beat on Cancer Foundation, Gordon melangkau sebahagian besar acara di Las Vegas – termasuk Acara Utama, di mana dia mendapat tempat keempat pada tahun 2001 untuk $400,000. Itu kekal sebagai wang terbesarnya setakat ini.

Wang tunai terakhir Gordon dalam litar kejohanan datang pada Kejohanan Poker Heads Up Kebangsaan NBC pada bulan Mac di mana dia mendapat tempat kesembilan untuk $30,000. Secara keseluruhan, Gordon mempunyai lebih daripada $1.4 juta dalam pendapatan kejohanan, termasuk kemenangan di acara Bintang Menembak World Poker Tour Bay 101 untuk $360,000 pada tahun 2004.